Functii si facilitate special pentru analiza superioara a datelor seriale
Eye Doctor™ II adaugă precizia măsurătorilor de integritate a semalului
Osciloscoapele cu lăţimi de bandă de până la 30 GHz sunt necesare pentru a testa noile tehnologii rapide în cele mai dificile medii de măsurare. Situaţiile anterioare, care presupuneau timpi de creştere de maxim 50 ps sau viteze de maxim 2.5 Gb/s devin mai problematice la timpi de creştere care se apropie sau sunt mai mici de 25 ps, şi viteze care depăşesc 5 Gb/s. La aceste viteze, inginerii sunt puşi în faţa problemelor de integritate a semnalului care erau anterior limitate la domeniul de frecvenţă al microundelor, cum ar fi montaje de testare şi conexiuni imperfecte. În plus, inginerii care implementează următoarea generaţie de standarde de date seriale de mare viteză se confruntă cu provocarea semnalelor mai rapide şi mai complexe, iar în acelaşi timp vitezele canalului serial de date (interconectare, linie de transmisie) nu au crescut în egală măsură, conducând la probleme de degradare a semnalului în canalul serial de date. În plus, noile standarde de date seriale, cum ar fi USB 3.0, necesită simularea (emularea) căii de transmisie a semnalului pentru a asigura performanţa fiabilă în toate mediile de utilizare. În cele din urmă, hardware-ul receptorului de date serial este proiectat specific pentru a egaliza degradarea semnalului, dar inginerii nu au nicio modalitate de a caracteriza performanţa semnalelor măsurate cu egalizarea receptorului aplicată. Cu Eye Doctor™ II inginerii adaugă precizie la măsurătorile de integritate a semnalului permiţând scăderea efectelor montajului (de-încastrarea cablului şi a montajului de test), emularea accentuării (modelarea pre-accentuării şi de-accentuării) şi a canalelor de date seriale şi egalizarea DFE, FFE şi CTLE a receptorului de date seriale, menţinând în acelaşi timp viteze mari de procesare pe lungimi de înregistrare nelimitate. Acest instrument puternic oferă o înţelegere mai bună a performanţei reale a circuitului, efectuarea testelor de conformitate pentru noile standarde de înaltă viteză, cum ar fi PCIe Gen3, USB 3.0, SAS/SATA 6 Gb/s, care necesită emularea pentru a asigura o fiabilitate şi interoperabilitate înaltă. Acum este posibil, în mediul osciloscopului şi pentru înregistrări complete de 256 Mpuncte, să compensaţi sau să emulaţi efectele căii de semnal şi egalizarea receptorului de date serial pentru a măsura cu precizie formele de undă cu cea mai mare fidelitate a semnalului în orice punct al circuitului testat, în orice condiţii de testare.
Analiza superioară a datelor seriale
Analizoarele de date seriale SDA din seria 8 Zi-A se bazează pe osciloscoapele din seria WaveMaster 8 Zi-A şi sunt echipate cu dublul memoriei standard pentru a captura mai multe intervale unitate în diagrama “ochi”. Acestea includ un şablon serial îmbunătăţit de declanşare de mare viteză care utilizează şabloane de până la 80 de biţi şi viteze de până la 3.125 Gb/s. Software-ul pentru analiză a datelor seriale SDA II include tehnici superioare şi mai precise de descompunere a jitter-ului pentru a creşte siguranta şi încrederea în măsurători şi oferă o înţelegere mai completă, mai rapidă decât alte instrumente. Analiza diagramei “ochi” poate fi realizată de 100 de ori mai rapid decât cu alte instrumente – aproape 1 milion de intervale unitate pentru PCI Express pot fi capturate, analizate şi afişate în 3 secunde. Instrumente suplimentare, cum ar fi IsoBER (care identifică liniile de eroare bit constantă) şi localizator de încălcare a măştii, oferă o înţelegere mai bună a problemelor complexe din sistemele de date seriale. Caracterisitica de de-încastrare a cablului permite îndepărtarea efectelor de distorsiune ale cablului pentru a obţine măsurători de timp şi amplitudine mai precise pentru diagrame “ochi” de mare viteză. Vizualizarea completă, simultană a diagramelor “ochi”, a erorii de interval de timp, curbele “cadă de baie”, histograme jitter şi alte analize de descompunere a jitter-ului, sunt standard pentru noile analizoare SDA 8 Zi-A.
Instrumentele avansate SDA II de la LeCroy simplifică mult calea către testarea conformităţii prin scăderea timpului de depanare şi creşterea înţelegerii jitter-ului printr-o analiză superioară mai precisă a descompunerii Rj+Dj. În etapa de conformitate, sunt disponibile pachete automate QualiPHY™ pentru o varietate de standarde stabilite, cum ar fi PCIe, SAS, SATA, HDMI, DisplayPort şi XAUI.
Arhitectura X-Stream II
Optimizată pentru flux de date rapid:
Arhitectura X-Stream II permite un flux mare de date, chiar şi când osciloscopul afişează şi analizează 8 forme de undă de 256 Mpuncte. X-Stream II utilizează lungimi variabile pentru segmentele formei de undă pentru a permite efectuarea în memoria cache rapidă a CPU-ului a tuturor calculelor cu procesare intensă, îmbunătăţind astfel viteza de calcul şi eficienţa. Rezultatul este o procesare de 10-100 de ori mai rapidă comparativ cu alte osciloscoape. Această arhitectură elimină compromisul între lungimea memoriei şi procesarea rapidă. Arhitectura patentată a seriei WaveMaster 8 Zi-A este îmbunătăţită de un sistem de calcul integrat bazat pe procesor Intel®Core™ 2 Quad, magistrale de date seriale de mare viteză, sistem de operare pe 64 de biţi şi max. 8 GB RAM.
Optimizată pentru memorie lungă:
Arhitectura X-Stream II nu are restricţii pentru lungimea memoriei de analiză, indiferent de tipul analizei, deoarece lungimea variabilă a segmentului formei de undă poate fi întotdeauna limitată la o dimensiune care să încapă în memoria cache a CPU-ului. Alte osciloscoape cu arhitecturi convenţionale nu pot face acest lucru, având adesea limitări ale memoriei de analiză de 5-20% din lungimea memoriei de achiziţie în cele mai bune condiţii.
Optimizată pentru raspuns:
Prin alocarea dinamică a buffereşor pentru a maximiza disponibilitatea memoriei, seria WaveMaster 8 Zi-A cuprinde cel mai rapid răspuns al panoului frontal. O funcţie incorporată de anulare a procesării redă instantaneu controlul panoului frontal prin oprirea procesului curent şi permiţând poziţionarea pe ecran şi mărirea sau micşorarea a noi forme de undă – totul fără o recalculare de durată. Între timp, previzualizarea formei de undă prezintă rezultatele intermediare ale calculelor.
Declanşarea în cascadă ajută la izolarea rapidă a evenimentelor rare
Este disponibilă o gamă completă de declanşări seriale (I2C, SPI, UART, RS-232, CAN, LIN, FlexRay), oferind posibilitatea de a izola evenimentele referitoare la traficul serial periferic. Majoritatea declanşărilor seriale conţin declanşări condiţionale puternice de date pentru a permite includerea sau excluderea unor întregi domenii de valori, ceea ce facilitează înţelegerea despre cum un anumit domeniu de date de trafic interacţionează cu alte semnale. Declanşările SMART sunt îmbunătăţite cu posibilitatea de secvenţă SMART şi Front într-un aranjament de până la trei declanşări în cascadă pentru a reduce cantitatea de timp necesar pentru depanarea problemelor circuitelor şi magistralelor. De exemplu, un utilizator poate seta Cascada pentru a arma declanşarea când o anumită distorsiune este detectată şi apoi să declanşeze când este îndeplinită o condiţie specificată pentru viteza de creştere, sau să utilizeze viteza de creştere pentru o calificare suplimentară şi apoi să declanşeze un al treilea eveniment Front. Posibilitatea de declanşare la distorsiuni şi lăţimi foarte rapide (200 ps), o selecţie de 12 declanşări SMART diferite, declanşare excludere şi posibilitatea de a lega o condiţie de căutare WaveScan™ cu o secvenţă cascadată de declanşare, formează un foarte puternic izolator de evenimente rare. Această capacitate este standard în seria WaveMaster 8 Zi-A.
Al doilea afişaj integrat oferă o mai bună înţelegere
Platforma avansată a osciloscoapelor Zi-A oferă mai multe posibilităţi de intrare, procesare şi analiză decât oricare alt osciloscop disponibil. Afişajul standard de 15.3” oferă o zonă de vizualizare cu 50% mai mare pentru vizualizarea achiziţiilor şi analizei, comparativ cu un afişaj de 12.4”. Cu ajutorul celui de-al doilea afişaj integrat, zona de vizualizare se triplează. Al doilea afişaj integrat este identic cu cel principal şi este aliniat şi ataşat convenabil deasupra afişajului principal. Grila osciloscopului poate fi divizată de utilizator între cele două afişaje. Achiziţia formelor de undă, trasele matematice sau trasele din memorie (referinţă) pot fi mutate şi vizualizate pe oricare afişaj. Cele două afişaje oferă un spaţiu vertical mai mare de vizualizare, astfel încât anomaliile formelor de undă sunt mai uşor de descoperit. Mai mult, al doilea afişaj oferă o zonă mai mare pentru analiza formelor de undă, astfel încât înţelegerea problemelor complexe poate fi obţinută rapid. Al doilea afişaj poate fi utilizat deasemenea, mai convenţional, pentru a rula şi vizualiza simultan programe ale unei terţ, cum ar fi MATLAB, sau pentru a vizualiza Ajutorul oferit de instrument (Help) sau reţeaua avansată de procesare LeCroy.
Lasa un raspuns