Particularitati ale osciloscoapelor pe 12 biti

sigla seria HDO

 

 

 

 

Cele trei caracteristici principale careau stat la baza selectionarii unui osciloscop au fost pana acum urmatoarele:

  • Banda de freecventa – care reprezinta domeniul de frecventa in care osciloscopul masoara cu precizie si se exprima de obicei in MHz sau GHz;
  • Rata de esantionare – care indica cate esantioane pe secunda achizitioneaza convertorul analog digital; cu cat esantionarea este mai rapida, cu atat reprezentarea detaliilor fine este mai precisa;
  • Memoria – care indica cate puncte ale formei de unda este capabil osciloscopul sa memorize pentru o forma de unda si se exprima in general in megapuncte pe canal.

O alta caracteristica importanta a unui osciloscop este rezolutia, dar deoarece toate osciloscoapele aveau rezolutia convertorului analog – digital de 8 biti, aceasta nu a reprezentat un criteriu de selectie.

LeCroy Teledyne revolutioneaza piata osciloscoapelor prin introducerea noilor modele de osciloscoape de inalta rezolutie (high definition oscilloscope).

Va amintiti cand ati urmarit primul meci de fotbal la un televizor high definition? Si apoi cand v-ati intors acasa la vechiul dumneavoastra televizor clasic, de care pana atunci erati multumiti? Acelasi sentiment va va incerca si cand veti incerca unul dintre noile modele de osciloscoape de inalta rezolutie de la LeCroy Teledyne.! Oricat de bun este actualul osciloscop cu care lucrati, osciloscopul high definition este mai bun!

Rezolutia osciloscopului este bazata pe rezolutia convertorului analog – digital folosit in sistemul de achizitie. In general, osciloscoapele folosesc convertor de 8 biti pentru digitizarea semnalului de intrare. Osciloscoapele LeCroy Teledyne din seriile HDO4000 si HDO6000 folosesc convertoare analog – digitale de 12 biti. De 16 ori mai multa rezolutie decat orice osciloscop de pe piata!

Tehnologia patentata LeCroy Teledyne HD4096 care este inglobata in osciloscoapele high definition are la baza convertorul analog digital de 12 biti, amplificatoare de intrare cu un raport mare semnal / zgomot (SNR), arhitectura cu zgomot minim. Care este rezultatul? Forma de unda curata, mai multe detalii fine ale semnalului, masuratori de precizie.

Semnale MOSFET in aplicatii de alimentare cand se doreste vizualizarea tensiunii de saturare

  • osciloscoapele de 8-biti arata forma de unda a tesniunii neclar
  • osciloscoapele HDO de 12-biti arata forma de unda a tensiunii curate, cu multe detalii fine

Detaliile unei forme de unda sunt vizibile datorita bitilor pe verticala care sunt in plus, fara sa se piarda in zgomot.

Seria HDO 6000 ofera:

  • 12 biti rezolutie verticala, 15 biti in mod enhanced;
  • Banda de frecveta 200MHz / 350 MHz / 500 MHz / 1 GHz;
  • Memorie de pana la 250 Mpuncte / canal;
  • Ecran 12,1’’ cu functie touch screen.

De asemenea, functiile speciale cu care sunteti deja obisnuiti sa lucrati sunt disponibile si imbunatatite: WaveScan – functie avansata de cautare, LabNotebook, History Mode (PlayBack), Analiza spectrala, pachet analiza putere, triggerare si decodare semnale seriale.

Incercati noua tehnologie HD4096 de la LeCroy Teledyne. Solicitati-ne demonstrarea capabilitatii de redare a detaliilor fine a semnalului cu care lucrati si vechiul osciloscop nu va mai fi suficient! Introduceti rezolutia printre cele trei caracteristici de selectarea a osciloscopului cu care doriti sa lucrati, pentru ca acum aveti posibilitatea de a alege!

Lasa un raspuns

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>